Megbocsátás kontra érzések

Megbocsátás kontra érzések

Légy csendben, és várj az Úrra! Ne indulj fel, ha az alattomos embernek szerencsés az útja! Tégy le a haragról, hagyd a heveskedést, ne légy indulatos, mert az csak rosszra visz! —Zsolt. 37:7– 8

A megbocsátással kapcsolatban talán a legnagyobb tévhit az, hogy ha valakinek az érzései nem változtak meg, akkor nem is bocsátott meg. Sok emberben ott van ez a téves elképzelés. Úgy döntenek, megbocsátanak, de ha továbbra is dühösek és sértettek, úgy érzik, nem bocsátottak meg teljesen az illetőnek.

Lehetsz engedelmes az Úrnak, és hozhatsz megalapozott biblikus döntéseket, és mégis hosszú ideig nem “érzed” magad másképp, mint megbocsátás előtt. Ez az a pont, ahol a hit át tud vinni téged. Megtetted a magad részét, és most arra vársz, hogy Isten megtegye az övét. Az Ő része az, hogy meggyógyítsa az érzelmeidet, hogy jól érezd magad, és ne sebesültnek. Meg van a hatalmad, hogy meghozd a megbocsátásról szóló döntést, de csak Istennek van hatalma arra, hogy megváltoztassa az érzéseidet azzal a személlyel szemben, aki megbántott téged.

A gyógyuláshoz időre van szükség. Ezért ne légy türelmetlen, és ne csüggedj, ha nem “érzel” mindent egyszerre jól. Isten irányít, és csodálatos munkát végez benned és az életedben.


Döntsd el, hogy engedelmeskedsz Istennek, és bízz benne, hogy megváltoztatja a szívedet. Az érzéseid végül követni fogják ezt, és összhangba kerülnek a döntéseiddel.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon