Megbocsátó Isten

Megbocsátó Isten

Nem is tartóztatom meg a számat, beszélni fogok szorongó lélekkel, panaszkodni fogok keserű szívvel! —Jób 7:11

Jóbhoz hasonlóan sok ember problémája, hogy Istent hibáztassa a gondjaiért. Haragszanak Istenre! Azok, akik még soha nem tapasztalták ezt az érzést, talán nem értik. De akik már átélték, azok tudják, milyen érzés ellenségeskedni Istennel szemben, mert Őt hibáztatják, amiért nem biztosított számukra valami fontosat az életükben. A dolgok nem úgy alakultak, ahogyan eltervezték. Úgy gondolják, hogy Isten megváltoztathatta volna a dolgokat, ha akarta volna, de mivel nem tette, csalódottak, és Őt hibáztatják a helyzetükért.

Ha ragaszkodsz egy ilyen hozzáálláshoz, akkor rá kell jönnöd, hogy lehetetlen szoros közösségben lenni azzal, akire haragszol. Isten az, aki segíthet neked, ezért az egyetlen válasz az, hogy engedd el a haragot. Amikor csalódott vagy az életben, fuss Istenhez, ne pedig el tőle.

Gyakran azt gondoljuk, hogy ha tudnánk, miért történtek velünk bizonyos dolgok, akkor elégedettek lennénk. Hiszem, hogy Isten csak azt mondja el nekünk, amit tényleg tudnunk kell, amire felkészültünk, és ami nem árt, hanem valóban segít nekünk. Isten segítségével megtanulhatjuk elengedni magunkat, és nem próbálunk mindent mi magunk kiokoskodni az életben.

El kell jönnie annak az időnek, amikor már nem élünk a múltban és nem kérdezzük, hogy miért. Ehelyett megtanulhatjuk, hogy hagyjuk Istennek csillagokká változtatni a sebhelyeinket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon