Megelégedni minden helyzetben

Megelégedni minden helyzetben

„Én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek” Fil 4:11

A Biblia azt tanítja, hogy a körülményeinktől függetlenül, minden helyzetben legyünk elégedettek. Pál apostol azt írja, hogy: „Nem a nélkülözés mondatja vele, mert én megtanultam, hogy minden állapotomban elégedett legyek.”

A megelégedettség egy döntés, hogy boldog vagyok, azzal, amim van. Sajnos általában ezt úgy tanuljuk meg, hogy hosszú időn át elégedetlenül élünk, és végül azt mondjuk: „Uram nem akarok így élni tovább.”

De nem feltétlen kell ennek így történnie. Eldöntheted, hogy elégedett leszel minden nap. Ez többet ér mindazoknál az anyagi javaknál, amiket az életed során megszerezhetsz. Pál ezt egyértelműen leírta az 1Tim 6:6-ban „Valóban nagy nyereség a kegyesség megelégedéssel”.

Mi az, ami biztosan boldoggá tesz? Ha a megelégedettséget választjuk az Úrban minden nap. Amikor azt mondjuk Istennek: „Uram, csak azt szeretném, amit nekem szánsz.” Csak ez ad valódi békességet és maradandó boldogságot.


Ima

Uram, Csak azt szeretném, amit Te akarsz adni nekem. Ahogy Pál, én is azt választom, hogy minden körülmény között elégedett leszek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon