Mi tart vissza?

Mi tart vissza?

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát… —Zsid. 12:1

Amikor a Zsidókhoz írt levél írója azt írta, hogy letehetünk és félredobhatunk minden terhet, akkor a korabeli futókra gondolt, akik szó szerint levetkőztek, csak egy egyszerű ágyékkötőt viseltek. Gondoskodtak arról, hogy semmi ne tudja őket gúzsba kötni és megakadályozni abban, hogy olyan gyorsan fussanak, amilyen gyorsan csak tudnak. Azért futottak, hogy nyerjenek!

Az Istenhez való közeledés fontos része, hogy leltárt készítünk az életünkről, és félredobunk mindent, ami akadályoz minket, vagy eltávolít Tőle. A Vele való szoros kapcsolat megköveteli, hogy megszabaduljunk azoktól a dolgoktól, amelyek bántják Őt, és akadályoznak abban, hogy Isten életünkre vonatkozó tervét megéljük.

Gyakran arra van szükségünk, hogy átnézzük az életünket, és félredobjuk azokat a dolgokat, amelyek gúzsba kötnek minket, vagy eltávolítanak Istentől. Enélkül lehetetlen szellemileg növekedni. Amikor Isten megmutatja neked, hogy valamit le kell vetned, bátorítalak, hogy tétovázás nélkül tedd meg. Ne vitatkozz Istennel, és ne sajnáld magad. Amit Ő kér tőled, az a végén hasznodra válik majd. Legyen szó egy romboló barátságról, egy káros szokásról, sértődésről vagy bármilyen más bűnről az életedben, légy elég bátor, hogy foglalkozz vele. Kérd Istent, hogy segítsen neked, majd meríts erőt belőle és az Ő Igéjéből!


Tegyél félre mindent, ami akadályoz, és fusd meg a szentség pályáját! A jutalom maga Isten.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon