Mikor elcsüggedsz

Mikor elcsüggedsz

De én hiszem, hogy még meglátom az Úr jóságát az élők földjén.! —Zsolt. 27:13

Mindnyájan elcsüggedünk néha. Az lenne meglepő, ha úgy mennénk keresztül a héten, hogy nem találkoznánk valamiféle csalódással. Rákészülünk (elképzelünk egy bizonyos irányt), hogy valami egy bizonyos módon fog megtörténni, és mikor nem így lesz, elcsüggedünk.

Ha nem kezeljük a csalódást, az csüggedéshez vezet. Ha nagyon sokáig maradunk lehangoltak, hajlamosak leszünk rá, hogy ez teljesen maga alá gyűrjön, és ilyen legyőzött állapotunkban semmit sem tudunk kézben tartani. Sok keresztény élet egyszerűen azért ment tönkre, mert nem tanulták meg, hogyan kezeljék a csalódást. Az általuk tapasztalt legyőzöttség valószínűleg egy kisebb csalódással kezdődött, amelyet nem sikerült megfelelően kezelni. Isten akarata nem az számunkra, hogy csalódottan, legyőzötten vagy elnyomásban éljünk. Mikor “csalódunk” választhatjuk, hogy nézőpontot váltunk, így elkerüljük, hogy elcsüggedjünk, majd megsemmisüljünk.

Amikor megtanuljuk, hogy reményünket és bizalmunkat Jézusba, a Sziklába helyezzük (1Korinthus 10:4), és ellenálljunk az ördögnek, amikor az támad (1Péter 1:4;5:8-9), akkor az Úr örömében és békességében élhetünk, csüggedéstől mentesen.

Állj ellen rendíthetetlenül az ördögnek, hogy az élet teljességében élhess, amelyet Isten az Ő Fia, Jézus Krisztus által biztosított számodra!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon