Mikor félsz

Mikor félsz

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. —Ézs. 41:10

A hívőként a számunkra elérhető előnyök egyike, hogy megszabadulhatunk a félelemtől. Ha a múltban a félelemnek hatalma volt feletted, most megszabadulhatsz tőle. Isten segítségével megtanulhatod, hogyan győzd le a félelmet, és elkezdheted megtapasztalni azt a bőséges életet, amelyet Isten tervezett számodra.

Még ha félelmet is érzünk, nem kell engednünk ennek az érzésnek. Előreléphetünk, és cselekedhetünk annak megfelelően, amire Isten hív, mert Isten velünk lesz, hogy megvédjen, és keresztülvigyen rajta. Ő segít nekünk, előttünk jár, hogy megvívja helyettünk a csatát, és győztesen visz át minket, ha engedelmeskedünk Neki.

A “ne félj, mert én veled vagyok” üzenete az egész Bibliában megjelenik. Isten nem akarja, hogy féljünk, mert a félelem megakadályoz minket abban, hogy előre haladjunk, és megtegyük mindazt, amit Ő tervezett számunkra. Szeret minket, és meg akar áldani, de a félelem megpróbál megakadályozni minket abban, hogy megtapasztaljuk Isten legjobb tervét. A legjobb hozzáállás, amit egy keresztény a félelemmel szemben tanúsíthat, a következő: “A félelem nem Istentől való, és nem hagyom, hogy irányítsa az életemet! Szembe fogok szállni a félelemmel. Nem fogok engedni neki. Amikor félelmet érzek, tovább fogok haladni, mert tudom, hogy Isten velem van.”


Jézus a te Szabadítód. Ahogy közelebb kerülsz hozzá, Ő megszabadít a félelemtől.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon