Milyen a gyümölcsöd?

Milyen a gyümölcsöd?

Tehát minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. —M áté 7:17

Az életünkben lévő gyümölcs (a viselkedésünk) jön valahonnan. Egy folyton dühös személy valamilyen okból dühös. Reakciója egy rossz gyökerekkel rendelkező rossz fa rossz gyümölcse. Fontos, hogy mi is megvizsgáljuk közelről és őszintén a gyümölcsünket és a gyökereinket is.

Saját életemben rengeteg rossz gyümölcs volt. Rendszeresen küzdöttem depresszióval, negatívitással, önsajnálattal, dühkitörésekkel, és a legkisebb dologra is ugrottam. Tele voltam nehezteléssel és félelemmel.

Keményen dolgoztam rajta, hogy megpróbáljam ezeket kijavítani. Mégis úgy tűnt, nem számít, miféle rossz viselkedést próbálok kiirtani, kettő vagy három másik bukkant fel mellette, mint a gyomok. Nem a probléma rejtett gyökerét ragadtam meg, és ezért nem tudtam kipusztítani. Ha ez a helyzet ismerősen cseng számodra, talán neked is vannak megoldatlan problémák az életedben, melyeket meg kéne keresni és eltávolítani ahhoz, hogy minden friss és új lehessen. Ne menekülj el. Ha Isten engem meg tudott változtatni, akkor biztosan a te esetedben is képes erre.

Rothadt gyümölcs rothadt gyökerekből való; a jó gyümölcs jó gyökerekből származik.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon