Minden lépésnél örvendezz!

Minden lépésnél örvendezz!

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek.! —Fil. 4:4

Pál annyira fontosnak érezte, hogy örvendezzünk Isten jóságának, hogy kétszer is azt mondja nekünk ebben a Filippi levélben, hogy örüljünk. A következő versekben arra buzdít, hogy ne bosszankodjunk, ne aggódjunk semmi miatt, hanem imádkozzunk, és adjunk hálát Istennek mindenben – még a végkifejlet előtt.

Ha megvárjuk, amíg minden tökéletes lesz, mielőtt örülnénk és hálát adnánk, akkor nem lesz sok örömünk. Ha megtanulunk örülni az életnek, még a nehéz körülmények közepette is, az egyik módja annak, hogy közelebb kerüljünk Istenhez. Pál is azt írja, hogy “ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre.” (2 Kor. 3:18). Ez azt jelenti, hogy élvezhetjük a dicsőséget, amelyet fejlődésünk minden szintjén megtapasztalunk, mert minden egyes új nap egy újabb lépés afelé a személy felé, akivé Isten formál minket.

Amikor először kezdtem el a szolgálatomat, a boldogságom a körülményeimtől függött. Végül az Úr megmutatta nekem a boldogsághoz vezető ajtót. Áttörést adott nekem azzal, hogy megtanított arra, hogy az öröm teljessége az Ő “jelenlétében” található – nem pedig az Ő “ajándékaiban” (Zsolt.16:11).


Az igazi örömöt akkor fedezzük fel, amikor Isten arcát keressük.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon