Mindenki segíthet valakinek

Mindenki segíthet valakinek

Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenki iránt.. 1 Thessz. 5:15

Ha pusztán csak vágyakozunk valamire, az nem hozza meg a kívánt eredményt. Bármire is indít Isten, határozottan hajtsd végre azt, amit meg kell tenned az eredmények eléréséhez.

Egyszer hallottam egy történetet négy emberről, akiket Mindenki, Valaki, Bárki és Senki néven emlegetnek. Volt egy fontos feladat, amit el kellett végezni, és Mindenki biztos volt benne, hogy Valaki el fogja végezni. Bárki elvégezhette volna, de Senki nem tette meg. Valaki dühös lett emiatt, mert ez Mindenki munkája volt. Mindenki azt hitte, hogy Bárki meg tudja csinálni, de Senki sem jött rá, hogy Mindenki figyelmen kívül hagyja a feladatot. Végül Mindenki hibáztatott Valakit, amikor Senki sem tette meg azt, amit Bárki megtehetett volna.

A történet tanulsága egyszerű: ha úgy látod, hogy valamit meg kell tenni, és megvan a képességed, hogy megtedd, légy hálás a lehetőségért, amit Isten adott neked; menj, és légy az a változás, amire mindenki vár!


Hálaadó ima

Atyám, annyira hálás vagyok az erőmért és az ajándékokért, amelyeket Tőled kaptam. Mutasd meg, hogy mit akarsz tőlem, és segíts, hogy teljes szívemből kövessem azt. A Te segítségeddel tudom, hogy képes vagyok változást elérni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon