Mindenkinek megvannak a korlátai

Mindenkinek megvannak a korlátai

Ekkor azt mondta Mózesnek az apósa: Nem jól csinálod a dolgot. Teljesen kimerülsz te is, meg a nép is, amely veled van. Túlságosan nehéz neked ez, nem tudod egyedül elvégezni. —2 Móz. 18:17–18

Isten arra használta Mózes apósát, hogy elmondja Mózesnek, túl sokat próbál tenni. Istennek ez az üzenete ma is sokakhoz szól Krisztus testében. Néha szeretjük azt hinni, hogy legyőzhetetlenek vagyunk. Nem szeretjük, ha valaki azt mondja, hogy valami túl sok nekünk, és annak ellenére nyomjuk tovább és tovább, hogy mit érzünk.

Én mindig is az a fajta ember voltam, aki azt hitte, hogy bármit meg tud tenni, amit a fejébe vesz. Teljes mértékben meg voltam győződve arról, hogy az előttem álló feladatot meg tudom oldani. Ha valaki mást mondott nekem, az csak még elszántabbá tett, hogy bebizonyítsam, téved. Rájöttem, ha úgy állunk hozzá, hogy mindent meg kell tennünk, függetlenül attól, hogy milyen nehéz a feladat, akkor árthatunk magunknak. Egészségügyi problémákra volt szükség, hogy ezt megértsem. Nem tudjuk átlépni az ésszerű határokat anélkül, hogy végül össze ne omlanánk.

Íme, az igazság: Isten nem ad nekünk erőt semmihez, amit nem Ő mond nekünk, de ahhoz mindig ad erőt és képességet, hogy örömmel és békességgel tegyük mindazt, amire Ő vezet minket. Isten azt akarja, hogy élvezd az életed, és ezt nem tudod megtenni, ha állandó stresszben élsz.


Van-e bármilyen változtatás, amit meg kell tenned ahhoz, hogy egészséges, békés és kiegyensúlyozott legyél?

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon