Mindennapi hála

Mindennapi hála

Menjetek be kapuin hálaénekkel, udvaraiba dicsérettel! Adjatok hálát neki, áldjátok nevét! —Zsolt. 100:4

A hálás emberekkel jó együtt lenni. Egyesek morgolódva, panaszkodva és hálátlanul élik az életüket, vannak azonban olyanok is, akik vidámak, optimisták és tele vannak hálával. Én biztosan jobban szeretek vidám, optimista és hálás emberek között lenni – te nem?

Hálás hozzáállásunk nem csak élvezetesebbé teszi a társaságunkat, hanem a szellemi érettség új szintjeit mutatja, ahogy egyre mélyebbre megyünk Istennel. Minél közelebb kerülünk Hozzá, annál inkább tudatában leszünk mindannak, amit értünk tett, és természetesen annál hálásabbak leszünk.

Ha valaki nem hálás azért, amit Istentől eddig kapott, miért gondolja, hogy Isten még többet fog adni neki? A hálás szív megmutatja Istennek, hogy jó gazdái vagyunk annak, amit adott nekünk, és hogy megfelelő szívvel és hozzáállással még több áldást is el tudunk fogadni.

Legközelebb, amikor hálátlanságot érzel, állj meg, és dicsőítsd Istent azért, amit már tett az életedben. Még ha kevésnek érzed is, amid van, dicsérd Istent azért a kevésért is. Ha így teszel, meg fogsz lepődni, hogyan jutalmazza meg hálás szívedet.


Nézz körül, és keress valamit, amiért hálás lehetsz – egy kapcsolatért, gondviselésért, egy múltbeli győzelemért, egy imára adott válaszért. Semmi sem túl kicsi ahhoz, hogy ma ne dicsérjük érte Istent!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon