Mindig magabiztosan

Mindig magabiztosan

Mert Isten a maga igazságát nyilatkoztatja ki benne hitből hitbe, ahogyan meg van írva: “Az igaz ember pedig hitből fog élni.” —Róm.1:17

A magabiztosság az Istenbe vetett hitben gyökerezik. Ezért fontos, hogy következetesen magabiztosak legyünk, ne csak alkalmanként.

Meg kellett tanulnom, hogy magabiztos maradjak, amikor a barátaim és a családom azt mondták, hogy egy nőnek nem szabadna Isten Igéjét tanítania. Tudtam, hogy Isten arra hívott el, hogy tanítsam az Ő Igéjét, de az emberek elutasítása mégis hatással volt rám. Olyan szintre kellett növekednem az önbizalmamban, hogy az emberek véleménye és az elfogadásuk vagy elutasításuk ne befolyásolja az önbizalmam szintjét. Magabiztosságomnak Istenben kellett nyugodnia, nem pedig az emberekben.

A Róma 1:17 azt mondja nekünk, hogy hitről hitre haladhatunk. Sok évet töltöttem azzal, hogy a hittől a kétségen át a hitetlenségig, majd vissza a hithez mentem. Aztán rájöttem, hogy amikor elveszítem az önbizalmamat, nyitva hagyok egy ajtót az ördögnek. Ha hagyom, hogy ellopja a magabiztosságomat, hirtelen nem lesz hitem az emberek szolgálatára.

Ha sikerrel akarsz járni, válaszd azt, hogy következetesen magabiztos leszel. Légy magabiztos az ajándékaiddal és a hivatásoddal, a Krisztusban való képességeddel kapcsolatban. Higgy abban, hogy Isten szól hozzád, és a Szent Szellem vezet téged. Légy bátor az Úrban. Lásd magadat győztesnek Őbenne.


Ha Isten irántad érzett nagy szeretetére összpontosítasz, az segít abban, hogy nagy dolgokat tegyél!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon