Mit mond róla a Biblia?

Mit mond róla a Biblia?

Ezek nemesebb lelkűek voltak, mint a thesszalonikaiak, teljes készséggel fogadták az igét, és napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok. Apcsel. 17:11

Sok minden befolyásolja a gondolatainkat, és a saját vágyaink is ezek közé tartoznak. Rájöttem, hogy amikor erősen vágyom valamire, könnyen azt hihetem, hogy Isten azt mondja nekem, szerezzem meg. Ezért mindig ellenőriznünk kell, hogy az, amire késztetést érzünk, összhangban van-e Isten Igéjével. Isten gyakran vezet minket a vágyakozás által, de biztosak akarunk lenni abban, hogy ez nem pusztán testi vágy.

Minden ötletet, késztetést vagy gondolatot, ami bennünk felmerül, össze kell hasonlítanunk a Biblia igazságával. A Biblia úgy van megírva, mint egy személyes levél mindannyiunknak. Isten szól hozzánk, segít a szükségeinkben, és az Ő írott Igéjében irányít minket arra az útra, amelyen járnunk kell. Ha tehát úgy gondoljuk, hogy Isten szólt hozzánk, akkor ellenőrizhetjük, hogy az megegyezik-e a Bibliával, és hálásak lehetünk, hogy Isten tévedhetetlen Igéje van a kezünkben, amely szerint élhetünk.


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok a Te Igéd igazságáért. Amikor ösztönzést érzek a szellememben, hálás vagyok, hogy meggyőződhetek róla, hogy az összhangban van az Igével. Ma hallgatni fogok a Te hangodra, szavaid szerint fogok élni, és a szerint, amit leírtál az Igédben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon