Mondhatsz nemet

Mondhatsz nemet

Mert most embereknek engedek-é, avagy az Istennek? Vagy embereknek igyekezem-é tetszeni? Bizonyára, ha még embereknek igyekezném tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék. Gal. 1:10

Érezted már úgy, hogy nem tudsz mindenkinek megfelelni? Volt már úgy, hogy mélyen legbelül tudtad, hogy valójában nemet kellene mondanod egy csomó embernek, de a félelem miatt, hogy nem fognak kedvelni, azt mondta a szád, hogy “megpróbálom”, miközben a szíved azt kiabálta, hogy “Nem tudom megtenni!”?

Néha a bizonytalan emberek “igent” mondanak, amikor valójában “nem”-re gondolnak. Akiknek sikerül önmaguknak lenniük, nem engedik, hogy mások irányítsák őket. Bátor szívükre támaszkodnak, mert tudják, hogy Isten szeretett gyermekei, nem hallgatnak a félelemre, hogy másoknak nem tetszenek, vagy hogy elutasítják őket.

Nem szabad haragudnunk az emberekre azért, mert követeléseket támasztanak velünk szemben, mert valójában a mi felelősségünk, hogyan rendezzük az életünket. Hála Istennek, Krisztusban biztonságban vagyunk, és elég bátrak lehetünk ahhoz, hogy nemet mondjunk, amikor tudjuk, hogy ez a helyes dolog.


Hálaadó ima

Atyám, amikor olyan helyzetbe kerülök, amikor kísértésbe esem, hogy túlságosan elkötelezzem magam valaki vagy valami mellett, pedig nincs békességem vele kapcsolatban, segíts, hogy elég magabiztos legyek ahhoz, hogy “nemet” mondjak. Köszönöm neked, hogy a biztonságérzetem benned van, nem pedig abban, hogy másoknak megfeleljek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon