Munka és pihenés kiegyensúlyozása

Munka és pihenés kiegyensúlyozása

Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. —2 Tim. 1:7

Mindannyian huszonnégy órát kapunk minden nap. Fontos, hogy hogyan használjuk ki ezt az időt – hogyan szabályozzuk életünk különböző területeit, hogy megfelelő keretek között tartsuk őket. Ha túl sok a munka és kevés a pihenés, akkor kibillenünk az egyensúlyból. Munkamániásokká válunk, és a végén fáradtak és kimerültek leszünk.

Sok elégtételt ad a teljesítmény és a munka. Nem szeretem vesztegetni az időt sem a haszontalan dolgokat. A természetem miatt azonban a munka területén könnyen kibillenek az egyensúlyomból. Rendszeresen el kell határoznom, hogy nemcsak dolgozom, hanem pihenek is. Ennek prioritást kell élveznie annak érdekében, hogy egészséges maradjak, és Isten közelében legyek.

Olyan is van azonban, hogy túl sok a pihenés és kevés a munka. Salamon azt mondja, hogy az ember “… ha ölbe teszi a kezét, csöpög a háztető” (Préd 10:18). Más szóval, azok az emberek, akik nem dolgoznak eleget, bajba kerülnek. Pénzügyeik, lelki életük, vagyonuk, testük és minden más szenved, mert nem végzik el a szükséges munkát, hogy rendben tartsák a dolgaikat.

Kérd Istent, hogy segítsen neked a munka és a pihenés egészséges és megfelelő egyensúlyát megteremteni. Szánj időt az előtted álló feladatok elvégzésére, de mindenképpen ragadd meg az alkalmat arra, hogy nyugalomban is legyél, és élvezd a pihenést. Mindkettő fontos. A kulcs az egyensúly.


Imádkozz, hogy Isten mutassa meg neked, hogyan hozhatsz egyensúlyt az életedbe lépésről lépésre!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon