Ne aggódj a jövő miatt!

Ne aggódj a jövő miatt!

Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja. Mt. 6:34

Az aggodalom, a félelem és a rettegés klasszikus ” békerablók”. Mindegyikük teljes energiapazarlás; soha nem hoznak semmilyen jó eredményt. Pedig a Szent Szellem erejével mindegyiknek ellen tudunk állni.

Isten felkészített minket arra, hogy úgy boldoguljunk az élettel, ahogyan az jön, de ha a mai napot azzal töltjük, hogy a holnap miatt aggódunk, akkor fáradtak és zavartak leszünk. Isten nem segít nekünk az aggódásban. Minden napra van elég megfontolandó dolga számunkra; nem kell előre látnunk a holnapi helyzeteket, miközben még a mai napot próbáljuk megélni.

Az aggodalomra az egyetlen megoldás az Istenre és az Ő tervére való teljes ráhagyatkozás. Még ha kellemetlen dolgok történnek is, akkor is hálát adhatunk Istennek, hogy képes a javunkra fordítani ezeket, ha továbbra is imádkozunk és bízunk Benne (lásd Róm. 8:28).


Hálaadó ima

Atyám, annyira hálás vagyok, hogy úgy dönthetek, nem fogok aggódni. A körülményeimtől függetlenül Rád tudok összpontosítani, és bízhatok az életemre vonatkozó tervedben. Köszönöm, hogy minden dolgot a javamra fordítasz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon