Ne Állj Ellen, Fogadd El, Amit Isten Mond!

Ne állj ellen, fogadd el, amit Isten mond!

„Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján!” (Zsolt.139,23-24.)

Gyakran megesik, hogy mikor Isten meggyőz minket egy bűnről, nyűgösek leszünk, mert Isten így bánik velünk. Míg be nem ismerjük a bűnünket, és nem vagyunk kész elfordulni tőle, mindaddig   míg   nem   kérünk   megbocsátást,   addig   érezzük   ezt   a kényelmetlen nyomást. Amint kiegyezünk Istennel, a békénk visszatér, és a viselkedésünk fejlődik.

A gonosz kárhoztatással és szégyennel támad, hogy távol tartson minket attól, hogy Istenhez forduljunk imában, bizalommal telve, hogy Ő a szükségeinket be tudja tölteni; és újra közösségben lehessünk Vele. Ha rossznak érezzük magunkat, vagy azt gondoljuk, hogy Isten dühös ránk, az elválaszt minket a jelenlététől. Ő soha nem hagy el minket, de a félelmeink miatt kételkedhetünk benne, valóban velünk van-e.

Ezért olyan fontos, hogy felismerjük az igazságot, és tudjuk, mi a különbség a kárhoztatás és a bűnről való meggyőzés között. Ha Isten meggyőz egy bűnről, az felemel téged és kivezet belőle, a kárhoztatás miatt csak rossznak érzed magad, és gyakran csak súlyosbodik a probléma.

Mikor imádkozol, rendszeresen kérd Istent, hogy szóljon hozzád, és mutasson rá a bűneidre, vedd észre, hogy az Ő meggyőzése egy áldás számodra, nem pedig probléma. Mikor elkezdek imádkozni, majdnem mindig megkérem mennyei Atyámat, hogy fedje fel, mit teszek rosszul, és tisztítson meg minden bűntől és istentelenségtől. Az, hogy Ő meggyőzzön a bűnről, életbevágóan fontos ahhoz, hogy megfelelően járjunk Vele. A meggyőzés ajándéka az egyik mód, ahogy Isten szól hozzánk. Ne hagyd, hogy ez kárhoztatás legyen benned, hanem engedd, hogy a szabadság és az Istennel való bensőséges kapcsolat magasabb szintjére emeljen. Ne állj ellent neki, fogadd el!


Isten szava ma hozzád: Hagyd, hogy Isten felemeljen, és kihozzon a bűnből!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon