Ne engedd, hogy kiégj a túl sok elfoglaltság miatt

Ne engedd, hogy kiégj a túl sok elfoglaltság miatt

„Jöjjetek hozzám mindnyájan, aki megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító és az én terhem könnyű.” —Máté 11:28-30

Amikor elkezdtem Istennel járni, olyan lelkesen akartam Istent követni, hogy jelentkeztem mindenféle szolgálatra, ami csak egy kicsit is érdekelt. Ennek az lett egyik eredménye, hogy hamar rájöttem, mire vagyok igazán elhívva. Mivel azonban annyira lefoglaltam magam, nem töltöttem rendszeresen időt Istennel. Jó dolgokat tettem, hogy Isten kedvében járjak, de valahogy kihagytam Őt az egészből. Emiatt gyakran frusztrált voltam, mert a saját erőmből csináltam a dolgokat. Amit Isten ereje nélkül teszünk, az a test cselekedete, és ez nehéz; kiszívja az erőnket, nem hoz örömöt és megelégedettséget.  Ezek általában jó dolgok, de nem Isten dolgai.

Az emberek szó szerint kiégnek a vallásos tevékenységektől, mert a saját erejükből próbálják Istent szolgálni. De Jézus nem azért halt meg értünk, hogy folyamatosan tevékenykedjünk… Azért halt meg, hogy eggyé váljunk Istennel általa, és mély személyes kapcsolatunk legyen az Atya Istennel, a Fiú Istennel és a Szent Szellem Istennel.

Van esetleg olyan dolog, amit saját erőből végzel, és fel kéne adnod azért, hogy igazán Istennel legyél?


Ima

Uram, felismertem, hogy a jó cselekedetek nem helyettesíthetik azt, hogy valóban megismerjelek téged. Segíts, hogy megnyugvást találjak Benned, amikor a haszontalan cselekedeteket félreteszem, és több időt töltök veled.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon