Ne hagyd magad becsapni!

Az én Uram, az Úr, megtanított engem mint tanítványát beszélni. . . Minden reggel fölébreszt engem, hogy hallgassam tanítványként. Az én Uram, az Úr, megnyitotta fülemet. Én pedig nem voltam engedetlen, nem hátráltam meg. (ÉZSAIÁS 50:4–5)

Első lépés ahhoz, hogy meghalljuk Isten hangját az, hogy elhiszszük, képesek vagyunk meghallani Őt. sokan akarják meghallani Istent, de igazából nem számítanak rá, hogy szólni fog hozzájuk. Azt mondják, “egyszerűen nem hallom Istent. soha nem szól hozzám.”

Ezeknek az embereknek túl sok minden blokkolja a “vevőcsatornáit” ahhoz, hogy tisztán meghallják Istent. A fülüket eldugítja az a sok istentelen forrásból származó üzenet. Következésképpen nehéz kiszűrniük, mit akar valójában Isten mondani nekik.

Istennek sem jó ha beszél hozzánk, de mi nem hisszük el, hogy Ő szól. A csaló, a gonosz nem akarja, hogy azt gondoljuk, meghallhatjuk Isten hangját. nem akarja, hogy higyjünk, ezért kis démonokat küld, hogy éjjel-nappal ott álljanak mellettünk, és hazudjanak, hogy nem hallhatjuk meg Istent. Mi azonban válaszolhatunk így, “Meg van írva, hogy Isten nyitott fület adott nekem, hogy meghalljam és engedelmeskedjek neki” (lásd. Zsolt 40: 7). Isten igéje kijelenti, hogy minden hívő rendelkezik a képességgel, hogy meghallja Istent, és engedelmeskedjen neki, a szent szellem vezetésével.

Jézus mindig tisztán hallotta az Atyát. sokan álltak körülötte,
mikor Isten éppen szólt hozzá, de csak mintha mennydörgést hallottak volna (lásd. Ján 12:29). Ha problémád van azzal, hogy meghalld Istent, bátorítalak, hogy szánj rá minden nap néhány percet arra, hogy megvallod: hiszel benne, hogy meghallhatod a Hangját. Ahogy megvallod, amit a szívedben hiszel, az elméd megújul majd, és megtelsz várakozással, hogy az Úr szólni fog Hozzád.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Ahelyett, hogy azon stresszelnél, meghallod e Istent, egyszerűen bízz Benne, hogy szólni fog hozzád!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon