Ne legyél okostojás!

„Az Isten útja tökéletes, az Úr beszéde színigaz. Pajzsa mindazoknak, akik hozzá menekülnek.” (Zsolt.18,31.)

Isten írott igéjének igazsága szilárdan megtart minket az élet viharaiban. Számíthatunk rá, hogy Isten szól hozzánk írott szaván ke- resztül. soha nem változik vagy ingadozik szándékait tekintve. Bár Igéje nem beszél külön aktuális helyzetünk minden részletéről, ám Isten szívét és jellemét közvetíti, és ez biztosít minket arról, hogy Ő törődik velünk, és utat készít számunkra.

Az Ige arra tanít, hogy tudásunk korlátozott, hiányos és tökélet- len. Az 1 Kor. 13:9-10 szerint csak „töredékes” az ismeretünk. ez azt mondja számomra, hogy soha nem fog eljönni az az idő életünkben, mikor elmondhatjuk: „Mindent tudok, amit tudnom kell.” Menj alá- zatosan Istenhez, és légy éhes arra, hogy tanulj az Igéjéből. Kérd napi szinten, hogy tanítson, mit kell tenned egyes helyzetekben.

Fogadd el a szent szellemet, mint tanítódat, hogy naponta elve- zessen minden igazságra (Ján. 16:13). Ő ki fog jelenteni neked olyan dolgokat, melyekre magadtól soha nem jöttél volna rá. Én eldöntöt- tem, hogy élethosszig fogok tanulni, és nagyon ajánlom, hogy te is tegyél így.


Isten szava ma hozzád: Ne legyél okostojás; kérd Is- tent, hogy Ő tanítsa meg, amit ma tudnod kell.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon