Ne sértődj meg!

Ne sértődj meg!

Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket. Péld. 19:11

Naponta sok lehetőségünk van arra, hogy megsértődjünk; minden alkalommal választanunk kell. Ha úgy döntünk, hogy az érzelmeink szerint élünk, akkor soha nem fogunk a szeretetnek abban a rendkívül fontos elemébe belefolyni, amit megbocsátásnak hívunk. A megbocsátás a sértettség ellenszere, és nagyon hálásak lehetünk, hogy Isten megadta nekünk a békénk megőrzésének ezt a módját.

Egyszer azt olvastam, hogy az esetek 95 százalékában, amikor az emberek megbántanak minket, nem szándékosan teszik. Mindig azt feltételezzük, hogy támadnak minket, miközben az igazság az, hogy valószínűleg csak érzéketlenek azzal kapcsolatban, hogy a viselkedésük hogyan hat ránk. Az emberek ritkán maradnak ébren éjszaka azt tervezgetve, hogy másnap megsértik azokat, akikkel találkoznak. A stressz szintje magas a mai világban, és gyakran saját magukban érzett nyomás miatt bántanak minket. “Dobd el, hagyd el, és engedd el” – ezt mondja az Amplified Biblia, hogy mit tegyünk a sértésekkel (lásd Márk 11:25). Fontos, hogy gyorsan megbocsássunk. Szerencsére minél gyorsabban bocsátunk meg, annál könnyebb ezt megtenni. Isten szeretet, és Ő megbocsát és elfelejt. Ahhoz, hogy olyanok legyünk, mint Ő, mi is kialakíthatjuk ezt a szokást.


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok, hogy megbocsátottad nekem minden bűnömet. Imádkozom, hogy segíts nekem követni a példádat, és megbocsássak azoknak, akik megbántottak. Köszönöm a Te erődet, amely lehetővé teszi számomra, hogy megbocsássak másoknak és sértődés nélkül éljek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon