Ne zavartasd magad, csak imádkozz!

Ne zavartasd magad, csak imádkozz!

Nektek nem is kell majd harcolnotok, csak veszteg állnotok és néznetek, hogyan szabadít meg benneteket az Úr. Ne félj, és ne rettegj, Júda és Jeruzsálem! Holnap vonuljatok ellenük, mert veletek lesz az Úr! 2 Krón. 20:17

Sokszor Isten azt mondja nekünk, hogy tegyünk meg valamit, vagy ad egy feladatot, és mi elkezdjük azt csinálni. De ekkor ellenség jön ellenünk, és amikor harcolni kezdünk vele, elfordulunk Istentől. Hirtelen az ellenségé lesz minden figyelmünk. Az időnket azzal töltjük, hogy harcolunk ellene, ahelyett, hogy imádkoznánk és kérnénk Istent, hogy avatkozzon közbe.

Szeretném, ha tudnátok ezt: az ellenség valójában nem a te problémád; hanem Istené. Az idődet vesztegeted, ha figyelmedet elfordítod az Istentől kapott feladataidról és lehetőségeidről, és az ellenségre kezdesz összpontosítani.

A Sátán tudja, hogy ha el tudja terelni a figyelmedet, akkor végül le tud győzni téged. Isten a te védelmeződ; Ő megígéri, hogy megvívja helyetted a csatáidat. Amikor tehát az ellenség elkezd vihart kavarni az életedben, légy hálás, hogy Istené a győzelem, és tedd a következő egyszerű dolgokat: imádkozz, és bízz az Úrban.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm az ima erejét. Ahelyett, hogy megpróbálnám megvívni a saját csatáimat, ma átadom azokat Neked. Olyan hálás vagyok, hogy amikor az ellenség áradatként tör rám, Veled felettébb diadalmaskodom (lásd Róm. 8:37).

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon