Nem adom fel

Nem adom fel

Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.[Kész vagyok bármire és bármihez elég vagyok Rajta keresztül, Aki belső erőt ad nekem; önellátó vagyok Krisztus elégségességében]. —Fil. 4:13

Gyakran megtörténik, hogy valaki tanácsért és imáért fordul hozzám, és mikor elmondom, mit mond erről az Ige, vagy szerintem mit mond a Szent Szellem, azt a reakciót kapom, hogy, “Tudom, hogy ez igaz, Isten nekem is ugyanezt mutatta. De Joyce, ez egyszerűen túl nehéz.” Ez az egyik leggyakoribb kifogás, amit emberektől hallok.

Mikor elkezdtem olvasni Isten igéjében arról, hogyan lehetnék egyre inkább olyan, mint Jézus, aztán összehasonlítottam azzal, ahol éppen tartottam, én is azt mondtam, “A Te akaratod szerint akarok cselekedni Istenem, de ez olyan nehéz.”. Isten kegyelmesen megmutatta nekem, hogy ez egy hazugság, amit az ellenség próbál elültetni az elménkben azért, hogy feladjuk. Isten parancsolatai azonban soha nem túl nehezek számunkra, ha Krisztus ereje által követjük őket.

Nem túl nehéz az Istennek való engedelmesség, mert nekünk adta Szellemét, aki erőteljesen munkálkodik bennünk, és mindenben segít, amit Ő kér tőlünk (János 14:16). Ő bennünk él, és mindig velünk van, képessé tesz, hogy megtegyük, amit magunktól nem tudunk, és könnyedén véghezvigyük azt is, ami nehéz lenne Nélküle!

A dolgok akkor nehezek, mikor függetlenül Istentől próbálunk cselekedni, anélkül, hogy kegyelmére támaszkodnánk, és rábíznánk magunkat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon