Nem baj, ha más vagy

Nem baj, ha más vagy

Más a nap fényessége, más a hold fényessége, és más a csillagok fényessége: mert egyik csillag fényességben különbözik a másik csillagtól. 1 Kor. 15:41

Mindannyian különbözőek vagyunk. Mint a Napot, a Holdat és a csillagokat, Isten minket is szándékosan úgy teremtett, hogy különbözzünk egymástól. Mindannyian be tudunk tölteni szükségeket, és mindannyian Isten átfogó tervének részei vagyunk.

Hála Istennek, nyugodtak lehetünk, tudván, hogy Isten szeret minket, és terve van az életünkkel. Nem kell, hogy fenyegetve érezzük magunkat mások képességei miatt. Szabadon szerethetjük és elfogadhatjuk magunkat és egymást anélkül, hogy kényszert éreznénk az összehasonlításra vagy versengésre.

Amikor azon erőlködünk, hogy olyanok legyünk, mint mások, nemcsak önmagunkat veszítjük el, hanem a Szent Szellemet is megszomorítjuk. Isten azt akarja, hogy az Ő tervébe illeszkedjünk bele; nem pedig másokéba. A különbözőség rendben van; nem baj, ha más vagy.


Hálaadó ima

Atyám, Te különlegesnek és egyedinek teremtettél engem, és ezt köszönöm Neked. A Te segítségeddel el fogom kerülni a kísértést, hogy másokhoz hasonlítsam magam. Ma magabiztos leszek abban, amilyennek Te teremtettél engem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon