Nem olyan bonyolult

Nem olyan bonyolult

Bizony, mondom néktek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magadat tengerbe! – és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik -, annak meg is adatik az. —Mk. 11:23

Az emberek azt gondolják, hogy az élet bonyolult, de gyakran mi magunk vagyunk azok, akik a kelleténél bonyolultabbá tesszük a dolgokat. Istenért élni valójában egyáltalán nem olyan bonyolult.

Gondoljunk csak arra, hogy egy gyermek milyen egyszerűen és bonyodalmak nélkül közelíti meg az életet. A gyerekek szórakoznak, és jól érzik magukat, bármi történjék is. Vidámak, felhőtlenek és teljesen gondtalanok. A gyerekek elhiszik, amit mondanak nekik. Természetükből fakad, hogy teljes bizalommal legyenek, és nap mint nap élvezzék az életüket.

Minél közelebb kerülünk Istenhez, annál gyermekibbé válhatunk. Természetesen Isten azt akarja, hogy viselkedésünkben érettek legyünk, de azt is szeretné, ha a hozzáállásunkat egyszerű gyermeki bizalom és ragaszkodás jellemezné Vele kapcsolatban. Amikor Isten a szívedhez szól, vagy amikor olvasol valamit a Bibliában, egyszerűen mondhatod: “Bízom Istenben, és hiszem, hogy ez igaz!”. Ez ilyen egyszerű.

Ha Isten azt mondja, hogy jólétet fog adni, akkor bízom, és hiszem, hogy igaz! Ha Isten azt mondja, hogy meggyógyít, bízom Benne és hiszem, hogy igazat mond! Ha Isten azt mondja, hogy segít megbocsátani azoknak, akik megbántottak, akkor bízom és hiszem, hogy ez így lesz. Ha Isten azt mondja, hogy Ő velem van, és soha nem vagyok egyedül, bízom, és elhiszem, hogy ez az igazság!


A legegyszerűbb dolog, amit tehetsz, hogy elhatározod, hogy bízol Istenben, és engedelmeskedsz az Ő Igéjének az életed minden területén.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon