Nem tudsz többet adni, mint Isten

Nem tudsz többet adni, mint Isten

„ Adjatok, és adatik nektek… Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek” Luk 6:38

Vannak, akik a pénzt, vagy a világ kereskedelmi rendszerét Isten elé helyezik. De a Biblia azt mondja a Jelenések könyvének 18. fejezetében, hogyha a pénzben bízunk, akkor kudarcot vallunk. Én arra jöttem rá, hogy a pénzzel bánni nagyon egyszerű: próbáld meg túladakozni Istent (az igazság az, hogy ez nem lehetséges, mert amikor kipróbálod, hihetetlen dolgokat fogsz megtapasztalni.)

Minél többet adunk… minél jobban engedelmeskedünk neki az anyagi javainkkal, annál jobban megáld. Minél többet teszünk másokért, annál boldogabbnak és teljesebbnek érezzük magunkat, mint előtte.

A társadalom azt mondja, hogy fektess be mindent a világi rendszerbe, és állandóan dolgozz, hogy több pénzed legyen. De ha ezt tesszük, nem lesz semmink, ami igazán számít, főleg nem örömünk. Nem tudjuk élvezni a pénzt, mert nem Isteni módon használjuk.

Lehet, hogy ennek így nincs értelme a világ szerint, de Isten nem szeretné, ha csak pénzt keresnél és felhalmoznád. Isten azt mondja, hogy ha továbbadod, végül több lesz neked. Bátorítalak, hogy légy egyre nagylelkűbb! Bízz bennem – nem tudsz többet adni, mint Isten ad neked.

Ima:

Istenem, tudom, hogy a terveid az anyagiak terén nem azonosak a világéval. Tudom, hogyha úgy adakozok, ahogy mondod, akkor gondoskodni fogsz rólam. A pénzem a Tiéd, használd úgy, ahogy szerinted a legjobb.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon