Nem a világból valók

Én nekik adtam igédet, és a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, mint ahogy én sem vagyok a világból való. ( JÁN 17:14)

Amai igevers azt tanítja nekünk, hogy hívőkként a világban vagyunk, de nem vagyunk a világból valók, ami azt jelenti, hogy nem nézhetjük világi szempontból a dolgokat.  Folyamatos éberséget igényel, hogy útjaink és hozzáállásunk ne igazodjanak a világhoz. Ha túl sok erőszakot nézünk szórakozás címszó alatt, ahogy a világban is történik, az eltompíthatja vagy megkeményítheti lelkiismeretünket, és csökkenti érzékenységünket Isten hangja iránt. Sokan a világban érzéketlenné váltak a valódi emberi szenvedés iránt, mert olyan gyakran látnak tragédiákat a televízióban ábrázol – va.

A hírközlő média gyakran tálal negatív híreket vagy tragikus sztorikat érzések nélkül, tényszerű módon, és mi ezeket sokszor úgy látjuk és halljuk, hogy nincsenek érzéseink. Annyi szörnyűséget hallottunk már, hogy többé nem reagálunk már a tragédiákra, az együttérzés vagy a felháborodás érzésével, ami pedig helyénvaló lenne.

Hiszem, hogy ezek a dolgok a sátán világméretű tervének részei. Azt akarja, hogy keményszívűek legyünk, és ne érintsenek meg érzelmileg a körülöttünk történő borzalmas események. nehogy törődjünk azokkal, akiket ilyen dolgok érintenek. Keresztényként azonban nekünk törődnünk, éreznünk és imádkoznunk kell. Valahányszor értesülünk róla, mi zajlik a világban, kérnünk kell Istent, mutassa meg az Ő nézőpontját, és tudakoljuk meg tőle, hogyan reagáljunk. ezután hallgassuk meg, mit mond, és cselekedjünk eszerint. Így a világban lehetünk, de nem leszünk a világból valók.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Állj ki az isteni értékek mellett, és soha ne köss kompromisszumot!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon