Nézz szét arról a helyről, ahol vagy!

Nézz szét arról a helyről, ahol vagy!

„Az Úr ezt mondta Abrámnak azután, hogy Lót elvált tőle: Emeld föl a tekintetedet, és nézz szét arról a helyről, ahol vagy.” —1 Móz 13:14

Úgy tűnik az életben mindig adódnak olyan időszakok, amikor újra kell kezdenünk. A Bibliában Abrám pont egy ilyen helyzetben találta magát, amikor az unokaöccse Lót a jobb földet választotta és neki maradt a kevésbé kívánatos rész. De Isten nem hagyta el Abrámot. Sőt megjelent és egy merész álmot adott a szívébe.

Nagyon tetszik nekem, amit az Úr mondott Abrámnak, miután elvált Lóttól. Azt mondta: „Emeld fel a tekintetedet és nézz szét arról a helyről, ahol vagy.” Ez a kifejezés, hogy „nézz szét arról a helyről, ahol vagy”, megmozdít bennem valamit. Ez egy lehetőség az újrakezdésre … egy új kezdet. Időnként maga Isten vezet el minket erre a pontra.

Lehet, hogy most épp itt tartasz. Lehet, hogy meg akarsz törni egy rossz szokást vagy feléleszteni egy elveszett álmot. Lehet, hogy az anyagi helyzetedet szeretnéd rendbe tenni, vagy egy új vállalkozást szeretnél beindítani, vagy írni egy könyvet…mindegy mi ez, Isten azt mondja neked, hogy kezdd el most! Ez lehet az új kezdet számodra!

Miután Isten azt mondta Abrámnak, hogy nézzen szét arról a helyről, a következő mondata az volt: “Indulj, járd be ezt a földet széltében-hosszában, mert neked adom.”(1Móz 13:17)

Talán Isten azt mondja most neked is, hogy kelj fel és indulj az álmod és a látásod után…a küldetésed felé, mert Isten neked adja. A te részed, hogy végig járd ezt.

Tedd, amit tenned kell! Lehet, hogy nem lesz könnyű. Lehet, hogy időbe telik. De bízz Istenben és kezdj hozzá, bármi is az!

Nézz szét arról a helyről, ahol vagy és indulj!


Ima

Istenem, mindannak ellenére, ami a múltban történt, most segíts, hogy szétnézzek, arról a helyről, ahol vagyok. Hálás vagyok az új kezdetért. Bátran kilépek és belépek az elhívásomba.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon