Növekedni az érettségben

Növekedni az érettségben

Hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus. Ef. 4:15

Isten nem várja el tőlünk, hogy tökéletesek legyünk. Sőt, éppen azért küldte el Jézust, hogy megmentsen minket, és azért küldte a Szent Szellemet, hogy segítsen nekünk a mindennapi életünkben, mert soha érhetjük el a tökéletességet. Ha ezt magunktól meg tudnánk csinálni, nem lenne szükségünk segítségre. Hála Istennek, Jézus azért jött, hogy megbocsássa tökéletlenségeinket, és eltörölje azokat Isten előtt. Jézus által valóban tökéletesek vagyunk, ám a saját teljesítményünk alapján soha nem lehetünk azok.

Jézus valóban azt mondta: “Legyetek tökéletesek, amint a ti mennyei Atyátok is tökéletes” (Máté 5:48), de az eredeti nyelv tanulmányozása rámutat: Ő arra gondolt, hogy teljes érettségre kell növekednünk az istenfélelemben, az elménkben és a jellemünkben. Isten nem csalódott, hogy nem tökéletes a viselkedésünk, de örömmel látja, hogy egyre érettebbé válunk.


Hálaadó ima

Atyám, annyira hálás vagyok, hogy segítesz nekem a szellemi teljesség és érettség felé növekedni. Nem vagyok tökéletes, de köszönöm Neked, hogy a Te munkádnak köszönhetően jól vagyok, és haladok az utamon!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon