Nyerő Kombináció

Nyerő kombináció

„Boldog (áldott, szerencsés, irigylésre méltó) az az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. (Isten Igéjéből és élettapasztalatokból)” (Péld.3,13.)

Egyik kedvencem, mikor Isten hagyományos bölcsesség és józan ész által szól hozzám. A bölcsesség felismeri az igazságot egy adott helyzetben, a józan ész segít jól megítélni, mihez kezdjünk az igazsággal. Én természetfeletti dolognak tartom a bölcsességet, mert nem emberek tanítása, ajándék Istentől.

Sok kifinomult, intelligens emberből hiányzik a bölcsesség és a józan ész. Isten Igéje azt mondja: „Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja.” (Jakab 1:5)

Elképesztő számomra, milyen sokan gondolják azt, hogy félre kell tenniük a józan észt, ha „szellemiek” akarnak lenni. A szellemi emberek nem lebegnek naphosszat a dicsőség felhőjén, a való világban élnek, és valós problémákkal birkóznak meg, valóságos módon. Valódi válaszokra van szükségük, mint mindenki másnak – és ezek a válaszok Isten Igéjében találhatóak. És a szent szellem fedi fel ezeket számunkra.

Mi keressük Őt, Isten pedig szól, de Ő a Bölcsesség szelleme, és nem fog olyan dolgot mondani, ami nem bölcs. Sokszor kérjük Istent, hogy szóljon hozzánk és beszéljen, de ha nem ad külön választ az Igéből, vagy nem szól a szívünkhöz, attól még élnünk kell a hétköznapi életünket, és döntéseket kell hoznunk. Isten nem fog minden kis döntést a szánkba rágni, de ad bölcsességet és józan észt – és ez a kettő nyerő kombináció.


Isten szava ma hozzád: Ha keresed Őt, Isten szólni fog hozzád.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon