Nyisd meg a szíved!

Jézus könnyekre fakadt. ( JÁN 11:35)

Sokan nem éreznek jámbor érzelmeket sem, mert a múltban annyi fájdalmat kellett elviselniük, hogy egyszerűen “kikapcsolták” az érzéseiket. Akik hosszú ideig elutasítottak bármilyen érzelmet, félnek újra érezni, mert csak arra emlékeznek, hogy az érzések egyenlőek a fájdalommal.

Végül muszáj szembenézni az érzelmi fájdalommal ahhoz, hogy az Istentől való érzések újra beáradjanak az életünkbe. Ha megengedjük magunknak, hogy újra érezzünk, az meglágyítja a kemény szívet, ez azonban türelmet igényel, és hajlandónak kell lennünk együtt dolgozni Istennel, hogy visszakapcsoljuk ezeket az érzéseket.

Nem számít, mi okozta a fájdalmad, vagy mennyire volt szörnyű, ne maradj a keményszívűség kötelékében. Az csak a tüneteket kezeli, nem ér el a fájdalom gyökeréig. Nem is fog megvédeni a további fájdalomtól, viszont meggátol abban, hogy meghalld Isten hangját. A keményszívűség nem Istentől van; Ő érzelmekkel együtt teremtett minket. A mai igevers szerint, még Jézus is könnyekre fakadt. Valahányszor megengeded magadnak, hogy érezz, kiszolgáltatod magad a fájdalomnak, de más lesz a helyzet, mikor Jézus a Gyógyító már benned él. Valahányszor megsérülsz, Ő rögtön ott van, hogy ellássa a sebet.

Ha kikapcsolod az érzelmeidet, kérlek, vedd figyelembe, hogy ilyenkor azt a képességedet is korlátozod, hogy meghalld Isten hangját. nyisd meg neki a szíved; kérd, hogy lágyítsa meg a szívedet, és gyógyítson meg, hogy meghallhasd a Hangját, és bensőséges közösségben lehess Vele.


Isten szava ma hozzád: Ha falakat építesz, hogy kizárd az embereket az életedből, saját gyártású börtönben fogsz élni, az általad épített falak mögött.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon