Nyitott könyves tesztek

Nyitott könyves tesztek

Az Úr megvizsgálja az igazat… —Zsolt. 11:5

Néha a tanárok hagyják, hogy a tanulók nyitott könyvből írjanak teszteket. A kérdések megválaszolása közben kinyithatják a tankönyvüket. Mindannyian átmegyünk a teszteken. Nincsenek kivételek – mindenki vizsgázik valamikor az életben. Ezek azonban mind nyitott könyves tesztek; a válaszok a könyvben találhatók. Nem számít, min megyünk keresztül, Isten az Ő Igéjében megadta a válaszokat.

Ha a nehézségek során közel húzódunk Istenhez az Ő Igéje által, akkor erőt és válaszokat kapunk, amelyekre szükségünk van. Isten gyakran azért engedi meg, hogy nehéz dolgokon menjünk keresztül, mert próbára tesz, megpróbál és megerősít bennünket. Ilyenkor a Sátán az elménkben támad minket, és olyan hazugságokat mond nekünk, mint például: “Isten nem szeret téged, és ha segíteni akart volna neked, már megtette volna. Akár fel is adhatnád az Istenben való bizalmat, és kidolgozhatnád a saját menekülési tervedet”. Itt az ideje, hogy kitartsunk, nem pedig, hogy feladjuk!

Az élet nem mindig könnyű. Lesznek olyan napok és időszakok, amikor kihívásokkal kell szembenéznünk. De ha úgy döntesz, hogy ezekben az időkben az Úrra támaszkodsz, rá fogsz jönni, hogy még a nehéz napokon is lehet örömöd. Isteni erő, bölcsesség és tudás, szellemi érettség és jellem fejlődik bennünk, miközben próbákon megyünk keresztül.


Ahhoz, hogy növekedj Istenben és megtedd, amire Ő hívott el, döntsd el, hogy hűséges leszel. Az Ő jelleme fel fog tárulni az életedben idővel.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon