Önelfogadás

Önelfogadás

Mert akit szeret az Úr, azt megdorgálja, de mint apa a fiát, akit kedvel. —Péld. 3:12

Talán te is küzdesz az önelfogadással. Látod magadban azokat a területeket, ahol szükséges a változás. Vágyad, hogy olyan legyél, mint Jézus. Mégis nagyon nehéz számodra, hogy arra gondolj, vagy akár ki is mond, “Elfogadom magamat.” Úgy érzed, ha ezt tennéd, azzal mindazt a rosszat is elfogadnád, ami benned van, de nem erről van szó. Elfogadhatjuk és magunkhoz ölelhetjük önmagunkat, mint Isten különleges teremtményét úgyis, hogy nem minden tetszik, amit csinálunk.

Isten változtatni fog minket, de addig el sem tudjuk kezdeni ezt a folyamatot, amíg az önelfogadás problémát jelent személyes életünkben. Mikor igazán hisszük, hogy Isten feltétel nélkül szeret minket úgy, ahogy vagyunk, akkor kerülünk közel Hozzá, akkor leszünk hajlandóak elfogadni a helyreigazítást Tőle, ami elengedhetetlen az igazi változáshoz.

A változáshoz kell a helyreigazítás – azok, akik nem érzik szeretettnek magukat, nagyon nehezen fogadják ezt el. A dorgálás pusztán azt jelenti, hogy Isten isteni útmutatást ad az életünkre nézve. Jobb dolgokra vezet el minket, de ha bizonytalanok vagyunk, mindig kárhoztatásnak fogjuk ezt érezni ahelyett, hogy örömmel fogadnánk.
Istennek nem minden tettünk tetszik, de szeret minket, és szeretett gyermekeiként tekint ránk.

Légy türelmes magaddal! Tarts ki, és hidd el, minden nap változol!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon