Örömteli minden egyes új lépés

Örömteli minden egyes új lépés

. . . csakhogy elvégezhessem az én futásomat örömmel. Apcsel. 20:24

Pál apostol mindaz akart lenni, amivé Isten akarta tenni, és mindent meg akart tenni, ami Isten akarata – ráadásul mindezt örömmel. Meg kell tanulnunk örülni a fejlődésünknek, nem pedig elkeseredni azon, hogy milyen messzire kell még eljutnunk, vagy visszahúzni magunkat egy törvényeskedő hozzáállással. Hálásak lehetünk mindazért, amit Isten már megtett, és amit még meg fog tenni. Megtanulhatjuk a pozitívumokat nézni, nem a negatívumokat.

Az Istennel kapcsolatos törvényeskedő szemlélet egyik mellékhatása, hogy az emberek soha nem lehetnek elégedettek, hacsak nem tartják be az egész törvényt. Ha egy pontban kudarcot vallanak, akkor az egészben bűnösök (lásd Jak. 2:10). Az élet néha tele van kudarcokkal, csalódással és frusztrációval. A Krisztussal való újszövetségi kapcsolatunk egyik előnye azonban az, hogy a szabályok helyett a Szent Szellem vezethet bennünket, és örömteli utunk lehet. Az örömünket nem a teljesítményünkben, hanem magában Jézusban kell keresnünk.


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok, hogy örömet adsz nekem az utazáshoz. Miközben tanulok és növekszem Benned, minden egyes új napon megtapasztalhatom az örömöt. Köszönöm, hogy nem kell a törvény alatt élnem; a Te kegyelmedben és a Te örömödben élek minden egyes lépésnél.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon