Örülj és örvendezz!

Örülj és örvendezz!

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! Fil. 4:4

Sok nyugtalanító dolog történik ebben a világban, tisztában kell lennünk ezekkel, és fel kell készülnünk rájuk. Ugyanakkor azonban Isten Szelleme jelen van az életünkben, így megtanulhatunk megnyugodni, és úgy fogadni a dolgokat, ahogy jönnek, anélkül, hogy idegesek és feszültek lennénk miattuk.

Hála Istennek, az Ő segítségével megtanulhatjuk, hogyan élvezzük azt a jó életet, amelyet biztosított számunkra Fiának, Jézus Krisztusnak halála és feltámadása által. A Filippi 4:4-7-ben Pál apostol kétszer is azt mondja, hogy örüljünk. Arra buzdít, hogy ne bosszankodjunk, és ne aggódjunk semmi miatt, hanem imádkozzunk és adjunk hálát Istennek mindenben – nem akkor, amikor már elmúlt minden nehézség.

Minden nyugtalanító dolog ellenére, ami körülöttünk történik a világban, a mi mindennapi megvallásunk lehet ez: “Ezt a napot az Úr adta, örülök és örvendezem rajta.”


Hálaadó ima

Atyám, bármi is történik ma körülöttem, köszönöm Neked, hogy örülhetek és örvendezhetek. Köszönöm, hogy az örömöm nem a körülményeimben van – hanem Benned.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon