A magabiztos ember kerüli az összehasonlítást

A magabiztos ember kerüli az összehasonlítást

De Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok, és hozzám való kegyelme nem lett hiábavaló, sőt többet fáradoztam, mint ők mindnyájan; de nem én, hanem az Istennek velem való kegyelme. 1 Kor. 15:10

A magabiztosság nem lehetséges mindaddig, amíg másokhoz hasonlítjuk magunkat. Nem számít, mennyire jól nézünk ki, mennyire vagyunk tehetségesek vagy okosak, mennyire vagyunk sikeresek, mindig van valaki, aki jobb, és előbb-utóbb össze is futunk vele.

Hiszem, hogy az önbizalom abban rejlik, ha tudjuk, hogy Isten szeret minket, felismerjük az ajándékainkat, és hálásak vagyunk értük – aztán a legjobbat hozzuk ki abból, amit Isten adott nekünk. Az önbizalom soha nem abban rejlik, hogy másokhoz hasonlítgatjuk magunkat és versenyzünk velük.

Folyton az első hely megtartásáért küzdeni kemény munka. Valójában lehetetlen. Az örömünket nem abban kell keresnünk, hogy jobbak vagyunk másoknál, hanem abban, hogy a lehető legjobbak legyünk az Úr számára.


Hálaadó ima

Köszönöm Neked, Atyám, hogy nem kell jobbnak lennem másoknál ahhoz, hogy elfogadj. Magabiztos és kiegyensúlyozott vagyok, mert tudom, hogy Te úgy szeretsz engem, ahogy vagyok. Köszönöm Neked a békét, amely akkor jön el, amikor nem vagyok hajlandó összehasonlítani magam másokkal.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon