A pusztai gondolkodás legyőzése

A pusztai gondolkodás legyőzése

„Az Úr a mi Istenünk, így beszélt hozzánk a Hóreben: Elég sokáig laktatok már e mellett a hegy mellett” 5Móz 1:6

Izráel népe 40 éven át vándorolt a pusztában, pedig az út valójában csak 11 napot igényelt volna. Miért?

Egyszer, amikor ezen elgondolkodtam, azt mondta nekem az Úr: „Izráel népe azért nem tudott továbblépni, mert pusztai mentalitása volt.” Nem volt pozitív látásuk az életről, nem voltak álmaik. El kellett volna engedni ezt a gondolkodásmódot, és bízni Istenben.

Nem kéne elcsodálkoznunk az izraeliták viselkedésén, mert a legtöbben ugyanígy csináljuk. Járkálunk ugyanazon hegy körül, anélkül, hogy előbbre jutnánk, és évekbe telik, míg győzelmet tapasztalunk meg egy könnyen legyőzhető dolog felett.

Új gondolkodásmódra van szükségünk. El kell hinnünk, hogy Isten Igéje igaz. Máté 19:26 azt mondja, hogy Istennel minden lehetséges. Istennek csak a hitünkre van szüksége. Hinnünk kell, és a többit Ő megoldja.

Az Úr ma is ugyanazt mondja nekünk, amit annak idején Izráelnek mondott: Elég sokáig laktatok már e mellett a hegy mellett. Itt az ideje továbblépni! 


Ima

Istenem, elég volt már abból, hogy az életemben ugyanazt a hegyet járom körbe-körbe. Tudom, hogy Veled tovább léphetek, ezért Benned hiszek, és elengedem a pusztai mentalitást!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon