Ragaszkodj az Istennel töltött idődhöz!

Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám. (Jer.29,13.)

lehet, hogy szigorúan meg kell reguláznunk testies lényünket, hogy ellen tudjon állni a passzivitás szellemének, ami meggátolja, hogy növekedjünk Isten ismeretében. Ha elkötelezed magad, hogy időt töltesz Istennel, az a lehető legkomolyabb elköteleződés.

Ha dialízisre lenne szükségem vesebetegség miatt, és kétszer egy héten reggel nyolckor a kórházba kellene mennem, biztos, hogy nem mennék máshová ebben az időpontban, nem számít, mennyire tűnik vonzónak a meghívás, vagy mennyire akarok mást csinálni. tudnám, hogy az életem függ attól, hogy komolyan veszem a dia- lízis időpontomat. Ugyanennyire komolyan kellene vennünk az Is- tennel töltött időnket is. Életünk minősége nagyban függ ettől a közös időtől, így ennek az időnek prioritást kell élveznie az időbe- osztásunkban.

Időnként lazábban vesszük a találkozóinkat Istennel, mert tudjuk, hogy Ő mindig elérhető. tudjuk, hogy mindig ott van nekünk, ezért kihagyjuk vagy elhalasztjuk a vele töltött időt, hogy megtehessünk valamit, ami sürgetőbbnek tűnik. Ha több „elsőbbségi időt” töltünk Istennel, akkor lehet, hogy nem kell annyi „sürgős” helyzettel szem- benéznünk, melyek elrabolhatják az időnket.

Mikor időt töltünk Istennel, még ha nem is érezzük a jelenlétét, vagy azt gondoljuk nem tanultunk semmit, akkor is jó magokat ve- tünk el, melyek jó aratást eredményeznek majd az életünkben. Ki- tartással el fogsz érni arra a pontra, ahol jobban meg fogod érteni Isten igéjét, élvezed az Úrral való közösséget, beszélsz Istennel és hallani fogod a hangját.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Ragaszkodj a találkozóidhoz Istennel!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon