Ragaszkodj az Istennel töltött idődhöz!

Ragaszkodj az Istennel töltött idődhöz!

Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám. (Jer.29,13.)

lehet, hogy szigorúan meg kell reguláznunk testies lényünket, hogy ellen tudjon állni a passzivitás szellemének, ami meggátolja, hogy növekedjünk Isten ismeretében. Ha elkötelezed magad, hogy időt töltesz Istennel, az a lehető legkomolyabb elköteleződés.

Ha dialízisre lenne szükségem vesebetegség miatt, és kétszer egy héten reggel nyolckor a kórházba kellene mennem, biztos, hogy nem mennék máshová ebben az időpontban, nem számít, mennyire tűnik vonzónak a meghívás, vagy mennyire akarok mást csinálni. tudnám, hogy az életem függ attól, hogy komolyan veszem a dia- lízis időpontomat. Ugyanennyire komolyan kellene vennünk az Is- tennel töltött időnket is. Életünk minősége nagyban függ ettől a közös időtől, így ennek az időnek prioritást kell élveznie az időbe- osztásunkban.

Időnként lazábban vesszük a találkozóinkat Istennel, mert tudjuk, hogy Ő mindig elérhető. tudjuk, hogy mindig ott van nekünk, ezért kihagyjuk vagy elhalasztjuk a vele töltött időt, hogy megtehessünk valamit, ami sürgetőbbnek tűnik. Ha több „elsőbbségi időt” töltünk Istennel, akkor lehet, hogy nem kell annyi „sürgős” helyzettel szem- benéznünk, melyek elrabolhatják az időnket.

Mikor időt töltünk Istennel, még ha nem is érezzük a jelenlétét, vagy azt gondoljuk nem tanultunk semmit, akkor is jó magokat ve- tünk el, melyek jó aratást eredményeznek majd az életünkben. Ki- tartással el fogsz érni arra a pontra, ahol jobban meg fogod érteni Isten igéjét, élvezed az Úrral való közösséget, beszélsz Istennel és hallani fogod a hangját.


Isten szava ma hozzád: Ragaszkodj a találkozóidhoz Istennel!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon