A csendes várakozásban rejlő bölcsesség

A csendes várakozásban rejlő bölcsesség

Mária pedig mindezeket a dolgokat megőrizte, és forgatta a szívében.—Luk. 2:19

Nagy bölcsesség van abban, ha megtanulod, hogy csendben elgondolkodj azon, amit az Úr mondott neked, különösen akkor, amikor nem vagy biztos benne, hogy pontosan hogyan fog az megvalósulni.

Lehet, hogy úgy érzed, hogy Isten ígért valamit a gyermekeidnek, új irányt adott a karrierednek, arra utasított, hogy változtass a jellemeden – bármi legyen is az, ha bízol Istenben, türelmesen vársz, és elgondolkodsz azon, amit az Úr mondott, Ő pontosan meg fogja mutatni, hogyan működj együtt az Ő tervével.

Mária életében egészen elképesztő dolgok történtek. Ő csak egy tizenéves lány volt, aki szerette Istent, amikor megjelent az Úr angyala, és azt mondta neki, hogy ő lesz Isten Fiának édesanyja. Bármit is gondolt vagy érzett Mária, bízott Istenben, mondván: “Legyen nekem a te szavad szerint” (Luk. 1:38).

Amikor Isten szól hozzánk, sokszor meg kell tartanunk magunknak. Ha olyan dolgokat mond nekünk, amelyeket nem igazán értünk, amelyeknek látszólag semmi értelme, követhetjük Mária példáját. Egy kicsit jobban elgondolkodhatunk ahelyett, hogy másokhoz rohannánk tanácsért. Mások kételyei tönkretehetik a hitünket. Néha a legjobb, amit tehetsz, hogy csendben ragaszkodsz Isten ígéretéhez, és arra kéred Őt, hogy az Ő tökéletes időzítésével tegye azt világosabbá számodra.


Amikor Isten elhív téged valamire, akkor a hitet is megadja neked, hogy megtedd.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon