A rossz szokások megtörése

A rossz szokások megtörése

„Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat jóval.” —Róm 12:21

Amikor kapcsolatba léptünk Krisztussal, egy élethosszig tartó utat kezdtünk el, hogy olyan emberré váljunk, amilyenné Isten teremtett minket. Ebben a folyamatban megtanuljuk, hogyan győzedelmeskedhetünk a gyengeségeink felett és hogyan élheünk Isten erejében. Ez gyakran azt jelenti, hogy meg kell tanulnunk megtörni a rossz szokásainkat.

Éveken át volt egy rossz szokásom, mindig dühbe gurultam, amikor a dolgok nem úgy alakultak, ahogy elképzeltem. Lehet, hogy neked nem pont ez a rossz szokásod. Lehet, hogy te pletykálsz, vagy szitkozódsz, vagy túl sok kávét iszol, vagy túl sok tévét nézel, vagy túl sokat költesz felesleges dolgokra. De bármi is a rossz szokásod meg lehet törni.

Nem mondom, hogy ez egy könnyű feladat, de Isten szeretné, ha hatalmat gyakorolnánk a rossz szokásaink felett. Nem szeretné, ha az érzéseink irányítanának -azt akarja, hogy győzelmet arassunk. A rossz szokások megtöréséhez a kulcs, hogy egymás után, folyamatosan jó döntéseket hozzunk. A legtöbben közülünk saját erőből, a Szent Szellem támogatása nélkül próbálkozunk ezzel, de idővel rájövünk, hogy Isten segítsége nélkül ez nem sikerülhet.

A Biblia azt mondja a Szent Szellemre, hogy Ő a Pártfogónk. Ő mindig mellettünk áll, készenlétben, hátha bajba kerülünk és szükségünk lesz a segítségére. De hívatlanul nem jelenik meg. Kérnünk kell a segítségét.

Róm 12:21 azt mondja, hogy legyőzhetjük a rosszat jóval. Ez Isten Igéjének egyik legnagyobb titka. Sokkal könnyebb jól választani, amikor Istenre és a győzelemre fókuszálunk, mintha a félelemre és a kudarcra.

Válaszd ma azt, hogy Szellemben jársz, legyőzöd a rossz szokásokat és győzelemben élsz!


Ima

Istenem, elegem van a rossz szokásaimból. Azt választom, hogy hatalmat veszek a kísértések felett, amik eddig irányítottak. Követem a Szent Szellemed iránymutatását a jó szokások kialakításában.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon