Rövid és Egyszerű

Rövid és Egyszerű

Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle.” —Mát. 6:7– 8

Hiszem, hogyha nagyon egyszerűen fogalmazom meg a kérésemet, és nem zavarom össze a témát azzal, hogy túl sok szóval próbálom megfogalmazni, az imám jóval világosabb és erőteljesebb lesz.

Dönthetünk úgy, hogy az energiánkat arra fordítjuk, hogy felszabadítsuk a hitünket, nem pedig arra, hogy ugyanazokat a frázisokat ismételgessük újra és újra, aminek semmi haszna sincs, csak az imánk lesz hosszú és bonyolult. Emlékszem, volt idő, mikor nehézséget okozott nekem, hogy röviden és egyszerűen imádkozzam. Elkezdtem megérteni, hogy az volt a probléma az imádkozásommal, hogy nem hittem abban, hogy az imám hatékony akkor is, ha rövid, egyszerű és lényegre törő. Ugyanabba a csapdába estem, mint sok ember – a “minél hosszabb, annál jobb” mentalitásba. Nem amellett érvelek, hogy csak rövid ideig imádkozhatunk, azt azonban javaslom, hogy minden ima legyen egyszerű, direkt, lényegre törő és hittel teljes. Most már Isten iránymutatását követem, hogy imáim egyszerűek legyenek, és ne ismételjem magam újra és újra, így azt tapasztalom, hogy sokkal jobban felszabadul a hitem. Tudom, hogy Isten meghallgatott engem, és válaszolni fog.

Ha az imáid bonyolultak, egyszerűsítsd őket! Emlékezz, a hited miatt hallgat meg Isten, nem a beszéded hosszúsága miatt!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon