Segítség!

Mert én, az Úr, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek! (Ézs. 41,13.)

nem számít, mennyire jól tartjuk kézben az életünket, véleményünk szerint, az igazság az, hogy mindenben segítségre szorulunk. Mindenféle segítség elkél a hétköznapjainkban. Gyakran hosszú időbe telik elismerni, milyen sok segítségre lenne szükségünk. szeretjük azt hinni, hogy minden szükséges dolgot meg tudunk tenni, függetlenül mindenkitől, segítség nélkül. Azonban az Úr elküldte nekünk az Isteni segítőt, tehát kell nekünk a segítség.

Jézus maga pedig folyamatosan közbenjár értünk, ahogy ott ül az Atya jobbján (lásd. Zsid. 7,25. ; Róm. 8,34.), és ez elmondja nekünk, hogy folyamatosan szükségünk van Isten közbenjárására az életünkben.

Valójában nagyon is szükségben vagyunk, és teljes képtelenség számunkra, hogy saját magunk kezelni tudjuk az életünket.

Bár úgy tűnhet, jól menedzseljük magunkat és az életünket egy ideig, ám előbb vagy utóbb történik valami, és a dolgok elkezdenek szétesni, ha csak a saját erőnkre támaszkodunk, ahelyett, hogy elfogadnánk az isteni segítséget.

sokszor van, hogy remekül elboldogulunk amíg valami baj nem történik. Mondjuk tönkremegy egy házasság, meghal egy szerettünk, elveszítjük a munkánkat, vagy valamit, ami fontos számunkra. Végül egy ponton mindnyájan felismerjük, hogy segítség kell.

Ha azt az életet akarjuk élni, amit Isten eltervezett számunkra – tele igazsággal, békességgel és örömmel (lásd. Róm. 14,17), be kell látnunk, hogy segítségre van szükségünk, és ezt a segítséget a szent szellemtől kapjuk, akit Isten küldött számunkra.


Isten szava ma hozzád: Lásd be, hogy segítségre van szükséged és bízz a Szent Szellemben, Ő segíteni fog!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon