Semmi sem lehetetlen

Semmi sem lehetetlen

„Mert az Istennek semmi sem lehetetlen.” —Lk 1:37

A pozitívan gondolkodó emberek lehetőséget látnak a legkilátástalanabb helyzetben is. Akik viszont negatívan gondolkodnak gyorsan rámutatnak a problémákra és a korlátokra.

Ez többet jelent, mint az a közhely, hogy „félig tele a pohár vagy félig üres”. Hiszen itt arról van szó, hogy a pozitív, illetve a negatív gondolataink alapján hozunk döntéseket és cselekszünk. Észrevetted már, hogy a negatív gondolkodás mennyire eltúlozza a dolgokat? A problémákat felnagyítva, ezek nehezebbnek tűnnek, mint amilyenek valójában.

Néha egy probléma megoldása természetes szinten nézve tényleg lehetetlen. A negatív gondolkodásmód azonban elfelejti, hogy Istennek semmi sem lehetetlen.

Az Isten Igéjén való elmélkedés túllendít a negatívitáson és segít, hogy arra összpontosítsunk ki Isten. A pozitív gondolkodásmód Isten Igéjén alapul, és tisztában van azzal, hogy semmi sem hatalmasabb Istennél. Ő mindig jelen van.

Én edzettem az elmémet, hogy higgyen Istenben és az Igéjében. És megtapasztaltam Isten erejét, amikor jobban bíztam benne, mint a körülményeimben. Mindig emlékeznünk kell, hogy Istennek semmi sem lehetetlen.


Ima

Uram, egyértelmű számomra, hogy semmit nem profitálhatok a félig üres pohár gondolkodásmódból. Még a lehetetlen helyzetekben is tudom, hogy Te ott vagy. Úgy döntök, hogy a dolgok pozitív oldalára akarok nézni és a Te Igédben élek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon