Stresszmentes kapcsolatok

Stresszmentes kapcsolatok

Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban. Ef. 4:32

Léteznek teljesen stresszmentes kapcsolatok? Kétlem, de hála Istennek, vannak lépések, amelyeket megtehetünk kapcsolataink javítása érdekében. Hadd osszak meg ehhez veled négy lépést:

  • lépés: Fejleszd és tartsd fenn a békét Istennel és önmagaddal. Ezután és csak ezután kezdhetsz el olyan gondolkodásmódot kialakítani, amely lehetővé teszi, hogy békében élj másokkal.
  • lépés: Ne várd el az emberektől, hogy tökéletesek legyenek, mert nem lesznek azok. Ez egy irreális elvárás, ami árt a kapcsolataidnak.
  • lépés: Ne várd el, hogy mindenki olyan legyen, mint te… mert nem azok. Annak felfedezése, hogy mindannyian egyediek vagyunk, sok kapcsolati konfliktust megold.
  • lépés: Légy bátorító, ne pedig csüggesztő. Mindenki szeret olyan emberekkel lenni, akik ünneplik és észreveszik az erősségeiket, és úgy döntenek, hogy figyelmen kívül hagyják a gyengeségeiket.

Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok az életemben lévő kapcsolataimért. Engedd, hogy a Te szereteted áradjon át rajtam, miközben ezeket a kapcsolatokat erősíteni akarom. Köszönöm Neked, hogy én is hozzájárulhatok az egészséges, életadó, stresszmentes kapcsolatok építéséhez.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon