Szádból Jövő Bölcsesség

Szádból jövő bölcsesség

„Az emberi értelem tervezget, de az Úr adja meg, hogy mit mondjon a nyelv.” (Péld.16,1.)

Isten gyakran saját szavainkon keresztül szól hozzánk. ezt akkor tanultam meg, mikor fontos döntés előtt álltam, és válaszra volt szükségem Istentől, de egyszerűen nem éreztem isten vezetését. A saját gondolataim összezavartak, nem jutottam előrébb, míg el nem mentem sétálni egy barátommal.

A barátom és én egy órát beszélgettünk a problémáról séta közben, élveztük a friss levegőt és egymás társaságát. Megvitattunk néhány lehetséges megoldást és azok lehetséges eredményét. Átbeszéltük, hogy milyen jó lenne így kezelni a helyzetet, és milyen rossz lenne úgy. Ahogy beszélgettünk, hirtelen egy bölcs megoldás jött fel a szívemben, és hangosan ki is mondtam a számmal, tudtam, hogy ez az Úrtól van. nem a fejemből pattant ki, hanem a szellememből, a belső lényemből. Sten gyakran saját szavainkon keresztül szól hozzánk. Ezt akkor tanultam meg, mikor fontos döntés előtt álltam, és válaszra volt szükségem Istentől, de egyszerűen nem éreztem isten vezetését. A saját gondolataim összezavartak, nem jutottam előrébb, míg el nem mentem sétálni egy barátommal.

Amit akkor eldöntöttem, az nem olyasmi volt, amit természetes módon meg akartam volna tenni. Többek között amiatt szenvedtem, mert meg akartam győzni Istent, hogy a helyzetemet máshogy kellene kezelni. Azért volt nehéz felismerni a Hangját, mert az elmém már eleve tiltakozott Isten terve ellen. Az önfejű gondolkodás a békesség nagy ellensége, és megakadályozhatja, hogy képesek legyünk meghallani Istent. Hajlandónak kell lennünk félrerakni saját vágyainkat, vagy nem fogjuk tisztán meghallani az Úr szavát. Ő mindig tudja, mi a legjobb, és saját elképzelésünket minden körülmények között alá kell rendelnünk az Ő elképzeléseinek.

Isten megígéri, hogyha keressük Őt, szánkba fogja adni a szükséges szavakat (lásd. 81. zsoltár 11). Ő pontosan ezt tette velem is, és veled is meg fogja tenni, ahogy továbbra is keresed Őt, és alárendeled magad terveinek.


Isten szava ma hozzád: Kérd meg Istent, hogy a mai napon adja a szádba a szükséges szavakat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon