A szelektív hallás nem engedélyezett

A szelektív hallás nem engedélyezett

“Ma, ha az ő hangját halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket!” (Zsid.4,7.)

Mikor életünk egy területén nem vagyunk hajlandóak meghallani Isten hangját, gyakran előfordul, hogy képtelenek leszünk meghallani más területeken is. néha csak azt halljuk meg, amit hallani akarunk, ezt hívják „szelektív hallásnak”. Mikor ez történik, az emberek végül azt hiszik, nem tudják többé meghallani Isten hangját, de ez nem igaz. Igazság szerint Ő már szólt hozzájuk bizonyos dolgokkal kapcsolatban, és nem reagáltak rá. Megtanultam, hogyha minél gyorsabban megteszem, amit Isten mond, annál hamarabb fog újra szólni hozzám. Hadd meséljek el egy történetet példaként.

Egyszer egy hölgy elmondta nekem, hogy iránymutatást kért Istentől azzal kapcsolatban, mi Isten akarata a számára, mit tegyen. Az Úr világosan közölte vele, hogy azt akarja, bocsásson meg a nővérének valamit, ami hónapokkal azelőtt történt. A hölgy nem akart megbocsátani, ezért hamar abbahagyta az imádkozást. Mikor újra kereste az Urat valamivel kapcsolatban, mindössze annyit hallott a szívében, hogy „Bocsáss meg a nővérednek.”

Két év alatt, valahányszor útmutatást kért Istentől egy új helyzetben, Ő finoman emlékeztette rá, hogy bocsásson meg a nővérének. A hölgy végül rájött, hogy soha nem fog ebből kikecmeregni, illetve nem fog szellemileg növekedni, ha nem engedelmeskedik, ezért imádkozott, „Uram, adj erőt, hogy megbocsássak a nővéremnek.” Azonnal megértett egy csomó dolgot a nővére szemszögéből – olyan dolgokat, amiket nem vett észre azelőtt. Rövid idő alatt teljesen helyreállt a kapcsolat a két testvér között, és hamarosan erősebb lett, mint valaha.

Ha valóban hallani akarjuk Isten hangját, nem közeledhetünk Felé szelektív hallással. Nyitottnak kell lennünk, bármit is akar mondani, és reagálnunk kell Rá. Bátorítalak, hogy hallgasd meg, mit mond, és engedelmeskedj!


Isten szava ma hozzád: Életed valamely területén szelektív a hallásod? Légy kész meghallani Isten hangját!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon