Szellem által vezetve

Szellem által vezetve

Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek. —Gal. 5:16

Érdekes, hogy a Galata 5:16-ban Pál nem azt mondta, hogy a vágyak, vagyis a test kívánságai nem léteznek többé Isten gyermekei számára. Azt állította, választhatjuk, hogy a Szentlélek vezet minket, és ha ezt a döntést meghozzuk, akkor nem engedünk a kísértéseknek, amelyek megpróbálnának elválasztani minket Istentől.

Sok minden próbálja átvenni az irányítást felettünk – más emberek, az ördög, a saját húsvér testünk (testünk, elménk, akaratunk vagy érzelmeink). A világban sok hang szól hozzánk, gyakran egyszerre több is.

Ahhoz, hogy szoros kapcsolatban élhessünk Istennel, elengedhetetlen, hogy a Szent Szellem vezessen minket, ne ezek a hangok. Egyedül ő ismeri Isten akaratát, és az a küldetése, hogy mindannyiunkban benne lakozzon, hogy segítsen bennünket abban, hogy mindazok legyünk, amire Isten tervezett minket, és miénk legyen minden, amit Isten nekünk akar adni.

A Szellem általi vezetés azt jelenti, hogy Ő vezet minket a békesség és a bölcsesség, valamint Isten Igéje által. Szelíd, halk hangon szól a szívünkben, miközben igyekszünk Istenért élni az életünket. Minél inkább követjük az Ő vezetését, annál inkább győztesek leszünk.


Arra bátorítalak, hogy minden napot kezdj azzal, hogy ezt mondod: ” Szent Szellem, ma figyelni fogok a Te vezetésedre. Adj nekem bölcsességet és békességet, hogy a Te vezetéseddel összhangban tudjak haladni.”

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon