Hogyan neveljük a Szellem gyümölcsét?

Hogyan neveljük a Szellem gyümölcsét?

Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint. —Gal. 5:25

Ha a Szent Szellem bennünk él, akkor mindenünk megvan, amivel Ő rendelkezik. Az Ő gyümölcse a szellemünkben van. Elültette a magot. Minél közelebb vagyunk Istenhez, annál inkább hagyjuk, hogy a gyümölcs magja növekedjen és érlelődjön bennünk azáltal, hogy gondozzuk.

A Szellem összes gyümölcsét nagyon gyakorlatias módon művelhetjük – a szeretetre és az önuralomra összpontosítva, amelyek a lista első és utolsó gyümölcsei. Az összes gyümölcs alapja a szeretet, és mindegyik tulajdonképpen a szeretet egy formája, azonban az önuralom tartja őket a helyükön.

Ha a szeretet gyümölcsének fejlesztésére koncentrálsz, nem leszel türelmetlen vagy rosszindulatú az emberekkel. Jó leszel hozzájuk, támogató és hűséges. Eltökélten úgy éled majd az életed, hogy másokat megáldj, ahelyett, hogy elsősorban a saját szükségleteidre figyelnél. Ez a szeretet eredménye.

Az önuralom segít nekünk abban, hogy a nap folyamán meghozzuk azokat az apró döntéseket, hogy a Szellem gyümölcsével reagáljunk. Ahogy ezekkel az apró döntésekkel reagálunk, elkezdünk jó, egészséges, Istennek tetsző szokásokat kialakítani. Ha továbbra is ápolod ezeket a szokásokat, akkor a gyümölcsök kivételes szellemi életté növik ki majd magukat.


Amikor a gyümölcsünket “kipréselik”, és ez váratlanul ér bennünket, láthatjuk, mennyire fejlett vagy fejletlen a gyümölcsünk.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon