Szellem Kontra Test

Szellem kontra Test

„Intelek titeket: a Szellem szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek.” (Gal.5,16.)

Ahogy egy lovat ki tudnak képezni arra, hogy egyik fülével mindig figyeljen a gazdája hangjára, nekünk is muszáj követnünk az Úr minden vezetését, nemcsak azokat, melyek jó érzéseket keltenek bennünk, vagy amikkel egyetértünk. Nem mindig fog tetszeni, amit kér tőlünk.

Rá kell jönnünk, hogy ahhoz, hogy kövessük Istent, időnként nemet kell mondanunk a testnek, és mikor ez történik, a test szenved. Van, hogy teljes sebességgel vágtatunk előre egy irányba, mikor a Mester azt mondja, álljunk meg és váltsunk irányt. Fájdalmas, ha nem mehetünk a saját fejünk után, de végül megértjük, hogy Isten útja a legjobb.

A mai igeversben Pál apostol a szellem és test közötti konfliktusról ír. Ha követjük a szellem vezetését, nem fogjuk kielégíteni vagy betölteni a test vágyait, melyek eltávolítanak Isten legjobb tervétől. ez a vers nem azt mondja, hogy a test vágyai el fognak tűnni; mindig meg kell majd küzdenünk velük. Ha azonban a szellem vezetését követjük, nem fogjuk teljesíteni a testies vágyakat – és a gonosz nem győz.

Érezni fogjuk, hogy csata dúl bennünk, mikor úgy döntünk, követjük Isten vezetését. A testünk és Isten szelleme általában ellenkezik egymással, és nagy a kísértés, hogy a test kényelmét tartsuk szem előtt. Meg kell azonban tanulnunk alávetni magunkat Isten szellemének, és le kell győznünk a testies vágyakat és kísértéseket. Határozd el magad ma, hogy nem engeded, hogy a tested vezessen, hanem add át magad Isten szellemének.


Isten szava ma hozzád: Isten a legjobbat akarja adni neked.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon