Szellemi tekintély

Bízzatok vezetőitekben, és hallgassatok rájuk, mert ők vigyáznak lelketekre úgy, mint akik erről számot is adnak. Hadd tegyék ezt örömmel, és ne sóhajtozva, mert ez nem válnék javatokra. (ZSID 13:17)

Modern társadalmunk abszolút tele van lázadással, és a lázadás távol tart minket attól, hogy meghalljuk Istent. Megfigyeltem, hogy nagyon sok embernek probléma, hogy hogyan viszonyuljon a tekintélyhez. Igaz ez a házasságokban, családokban, iskolákban, üzleti életben, állampolgárként, áthatja egész kultúránkat. A szellemi tekintélynek való alávetettség gyakorlatilag nem létezik.

Gyakran, mikor a pásztor megpróbál valamiféle rendreutasítást, az emberek hajlamosak felháborodni, és el akarják hagyni a gyülekezetet – ez nincs rendben. Pál gyakran helyretette az embereket; ez szellemi vezetőként munkája része volt, és ez ma is a szellemi vezetők felelőssége maradt. Pál azt mondta: “Mert nem akarunk uralkodni a ti hiteteken, hanem munkatársai vagyunk örömötöknek” (2 Kor 1:24). Ha megértjük és elhisszük, hogy a szellemi tekintély azért van, hogy előmozdítsa örömünket, akkor elfogadjuk azt, és mikor ezt tesszük, az örömünk növekedni fog – s így a képességünk is, hogy meghalljuk Isten hangját.

A lázadás szelleme, ami ma a világban munkálkodik, az anti – krisztus szelleme a 2 thessz 2:7-8 alapján, aki nem hajlandó fejet hajtani senki előtt. Manapság azt mondják az emberek, hogy ők csak a jogaikat követelik, valójában azonban egyszerűen csak ellenállnak minden tekintélynek, saját magukon kívül.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Úgy vesd alá magad a tekintélynek, mintha ez egy szolgálat lenne az Úrnak, és Ő gazdagon meg fog áldani.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon